I. Choose the correct answer by crossing A, B, C or D!
   (Pilih jawaban yang tepat dengan menyilang huruf A, B, C atau D!)

1. Rina is 150 cm
    Vini is 165 cm
    Anisa is 170 cm
    Vini is ... than Rina.
    A. tall
    B. taller
    C. tallest
    D. as tall as

2. Rindi .... the floor everyday.
    A. sweeps
    B. is sweeps
    C. sweeping
    D. has sweep

3. This book cost is fifteen thousand rupiahs.
    A. Rp. 50.000,00
    B. Rp. 15.000,00
    C. Rp. 75.000,00
    D. Rp. 85.000,00

4. The opposite of big is ....
    A. clever
    B. dilligent
    C. long
    D. small

5. Sandi is a hunter. He likes ....
    A. hunting
    B. climbing
    C. writing
    D. reading

6. We buy stamps in the ....
    A. post office
    B. airport
    C. hospital
    D. railway station

7. Cindy is 90 kg and Rida is 90 kg. Cindy is .... Rida.
    A. fatter
    B. fattest
    C. fat
    D. as fat as

8. Ant is small but elephant is ....
    A. long
    B. big
    C. slim
    D. small

9. Indonesia is in ....
    A. America
    B. Europe
    C. Australia
    D. Asia

10. I need a cup of .... for breakfast.
      A. fried rice
      B. tea
      C. potato
      D. bread

11. It is ....



A. two o'clock
B. three o'clock
C. four o'clock
D. five o'clock




12. It is ....
  A. nine o'clock
  B. a quarter past nine
  C. a half past nine
  D. a half past ten










13. It is ....

 A. eight o'clock
 B. nine o'clock
 C. a quarter past eight
 D. a quarter past nine





14. I .... a glass of milk every morning.
      A. drink
      B. eat
      C. sweep
      D. sing 

15. I like to eat ..... for breakfast.

A. bread
B. fried rice
C. poridge
D. potato









16. I like to play ....


A. basket ball
B. volley ball
C. table tennis
D. golf





17. My hobby is playing ....

A. chess
B. kite
C. ball
D. guitar





18. I always have .... in the morning.
      A. dinner
      B. lunch
      C. breakfast
      D. ball

19. My hobby is ..... because I like dangdut song.
      A. climbing
      B. reading
      C. writing
      D. singing

20. I like to play ....
A. piano
B. guitar
C. violin
D. drum





21. A : Do you like ....?
      B : Yes, I do


A. dancing
B. painting
C. drawing
D. singing





22. Mango, apple, watermelon and banana are the names of ....
      A. vegetables
      B. animals
      C. fruits
      D. flowers

23. This is a ....
     
 
      A. cucumber
      B. cabbage
      C. chili
      D. spinach







24. Marsha is playing ....
   

A. guitar
B. piano
C. drum
D. violin








25. It is a quarter to ten.
      A. 9.45
      B. 9.15
      C. 10.45
      D. 10.15

26. It is eleven o'clock.
      A. 11.00
      B. 10.30
      C. 12.00
      D. 12.30

27. It is 7.15
      A. a half past seven
      B. a quarter past seven
      C. a quarter past eight
'     D. it is seven o'clock

28. It is a ....
   

A. spagHetti
B. fried chicken
C. hamburger
D. pizza






29. I need .... to play badminton.
      A. sun glasses
      B. ball
      C. shuttle cock
      D. bicycle

30. My father likes .... in the morning
A. jogging
B. playing basket ball
C. playing volley ball
D. swimming



31. Yuni and I are in the classroom.
       ...... are studying English now.
       A. She
       B. He
       C. They
       D. We

32. Mr.Irwan is my English teacher.
      ...... very kind.
      A. She
      B. He
      C. We
      D. They

33. Ms.Yuli is my favorite teacher.
      ...... teaches English.
      A. She
      B. He
      C. We
      D. They

34. Sandi, Rizky and Arman are my friends.
      .... are playing football now.
      A. We
      B. You
      C. They
      D. I

35. The baby drinks a bottle of ....
       A. milk
       B. syrup
       C. soda
       D. coffee

36. I need ... to make soup.
      A. animals
      B. books
      C. vegetables
      D. fruits

37. This is a ....

A. circle
B. square
C. triangle
D. rectangle





38. This shape is ....


A. circle
B. square
C. rectangle
D. triangle








39. The students borrow books from the ....
      A. hospital
      B. airport
      C. post office
      D. library

40. My mother is going to .... to buy vegetables and fruits.
      A. school
      B. market
      C. hospital
      D. post office

41. The sun rises in the ....
       A. west
       B. east
       C. north
       D. south

42. Bandung is in ..... java.
      A. east
      B. south
      C. north
      D. west

43. The sun sets in the ....
       A. south
       B. north
       C. west
       D. east

44. Surabaya is in .... Java.
      A. west
      B. north
      C. south
      D. east

45. We can see camel in the ....
      A. zoo
      B. swimming pool
      C. school
      D. hospital

46. I must wear ... to school.
      A. raincoat
      B. jacket
      C. uniform
      D. pajama

47. This is my ....

A. hat
B. tie
C. belt
D. shirt





48. These are my ....

A. socks
B. shoes
C. hat
D. t-shirt








49. I can see with my ....
      A. eyes
      B. nose
      C. hands
      D. foot

50. I have ten ....
      A. eyes
      B. nose
      C. hands
      D. fingers

51. We smell with our ...
       A. nose
       B. mouth
       C. hands
       D. eyes

52. I can hear with my ....
      A. eyes
      B. nose
      C. ears
      D. hands

53. I write a letter with my ....
      A. nose
      B. foot
      C. hand
      D. head

54. He kicks the ball with his ....
      A. foot
      B. hand
      C. nose
      D. lips

55. The color of sky is ....
      A. yellow
      B. black
      C. red
      D. blue

56. The color of jasmine flower is ....
       A. black
       B. white
       C. yellow
       D. red

57. The color of Indonesian flag is ....
       A. white and red
       B. red and white
       C. yellow and white
       D. blue and red

58. The color of strawberry is ....
       A. red
       B. black
       C. brown
       D. purple

59. There are ... days in a week.
       A. four
       B. five
       C. six
       D. seven

60. We have flag ceremony on ....
       A. Sunday
       B. Monday
       C. Tuesday
       D. Wednesday

61. Before Friday is ....
      A. Saturday
      B. Sunday
      C. Thursday
      D. Wednesday

62. There are .... months in a year.
      A. twelve
      B. twenty
      C. seven
      D. ten

63. We celebrate Kartini Day on ....
       A. January
       B. August
       C. February
       D. April

64. The first month is ....
       A. January
       B. February
       C. October
       D. December

65. The last month is ....
       A. January
       B. December
       C. April
       D. August

66. Today is Friday. Yesterday was ....
       A. Wednesday
       B. Tuesday
       C. Saturday
       D. Thursday

67. I have holiday on ...
      A. Sunday
      B. Monday
      C. Tuesday
      D. Wednesday

68. nine times four equals ....
      A. 34
      B. 36
      C. 46
      D. 16

69. Thirty divided by three equals ....
      A. ten
      B. twelve
      C. fifteen
      D. five

70. twenty plus twenty five equals ....
      A. forty
      B. thirty five
      C. forty five
      D. fifty

71. Santi will listen the music. She switches on the ....
      A. radio
      B. fan
      C. refrigerator
      D. lamp

72. Pelabuhan Ratu is the name of the ....
      A. zoo
      B. museum
      C. beach
      D. hospital

73. Borobudur .... in Central Java.
      A. zoo
      B. airport
      C. crater
      D. temple

74. Nancy goes to Australia by ....
      A. car
      B. plane
      C. bicycle
      D. motorcycle

75. I have a pen. It is .... pen.
      A. my
      B. she
      C. he
      D. they

76. We have a big house. This is .... house.
       A. She
       B. He
       C. our
       D. they

77. She has a cat. It is ... cat.
      A. He
      B. her
      C. we
      D. they

78. The ice is ....
      A. cold
      B. hot
      C. warm
      D. very hot

79. Joko Widodo is the ..... of Indonesia.
      A. vice president
      B. minister
      C. prime minister
      D. president

80. The opposite of weak is ....
      A. strong
      B. big
      C. small
      D. long

II. Read the text carefully then answer the questions based on the text!
     (Bacalah teks dengan seksama kemudian jawab pertanyaan berdasarkan teks!)

                                                         Dania's Classroom

This is Dania's classroom. There are thirty students in her class. They are fourteen boys and sixteen girls. The classroom has fifteen tables and thirty chairs. It also has one whiteboard, two cupboards, five pictures, a fan, a vase and two maps. The classroom is very clean and beautiful. The fan is beside the cupboards and the maps are in front of the picture.

81. How many students are in Dania's classroom?
82. There are ... boys in the classroom.
83. There are ... girls in the classroom.
84. How many tables are in the classroom?
85. How many chairs are in the classroom?
86. How many maps are in the classroom?
87. Where is the fan?
88. Where are the maps?
89. How many pictures are in the classroom?
90. What is the tittle of the text?

III. Fill the blanks bellow!
      (Isilah titik-titik di bawah ini!)

91. The capital of East Java is ....
92. He .... guitar.
93. eight times nine equals ....
94. sixty minus twenty equals ....
95. I buy a toy car in the .....
96. My father wants to make a cup of coffee. He needs coffee and ...
97. I can buy meat in the ....
98. I will go to Kalimantan by plane. I must go to ....
99. The fourth month is ....
100. The seventh month is ....

pictures : google

KUNCI JAWABAN

1
B
11
D
21
A
31
D
2
A
12
C
22
C
32
B
3
B
13
C
23
B
33
A
4
D
14
A
24
B
34
C
5
A
15
A
25
A
35
A
6
A
16
A
26
A
36
C
7
D
17
A
27
B
37
C
8
B
18
C
28
D
38
A
9
D
19
D
29
C
39
D
10
B
20
B
30
A
40
B


41
B
51
A
61
C
71
A
42
D
52
C
62
A
72
C
43
C
53
C
63
D
73
D
44
D
54
A
64
A
74
B
45
A
55
D
65
B
75
A
46
C
56
B
66
D
76
C
47
A
57
B
67
A
77
B
48
B
58
A
68
B
78
A
49
A
59
D
69
A
79
D
50
D
60
B
70
C
80
A

81
Thirty
82
Fourteen
83
Sixteen
84
Fifteen
85
Thirty
86
Two
87
Beside the cupboards
88
In front of the pictures
89
Five
90
Dania’s Classroom
91
Surabaya
92
Plays
93
Seventy two
94
Forty
95
Toy store
96
Sugar
97
Butcher
98
Airport
99
April
100
July


0 komentar:

Posting Komentar

Berkomentarlah dengan bijak, komentar anda sangat berarti untuk perkembangan blog ini!
* Komentar yang berisi Link Aktif Akan otomatis terhapus!

 
Top