Kumpulan Soal Bahasa Inggris Pada LCC (Lomba Cerdas Cermat) Tingkat SMP


Lomba Cerdas Cermat (LCC) adalah kegiatan rutin yang biasa dilaksanakan di sekolah, di tingkat kecamatan juga di tingkat kota atau kabupaten, bahkan tidak menutup kemungkinan para juara tingkat kota atau kabupaten akan dilombakan lagi di tingkat provinsi untuk selanjutnya maju ke tingkat nasional. Dalam LCC, siswa dituntut untuk menjawab pertanyaan sesuai dengan waktu yang ditentukan. Tentu saja kecepatan dan ketepatan dibutuhkan dalam perlombaan ini. Jenis LCC ada yang khusus pelajaran Bahasa Inggris, ada juga campuran dengan pelajaran lain.

Baiklah, untuk berlatih menjawab soal-soal dalam LCC, berikut adalah Kumpulan Soal Bahasa Inggris Pada LCC (Lomba Cerdas Cermat) Tingkat SMP. Silahkan disimak.

DAYS AND MONTHS
1. Today is Friday. What day was yesterday?
     Jawaban: Thursday
2. What day before Wednesday?
     Jawaban: Tuesday
3. What day after Sunday?
     Jawaban: Monday
4. How many days in a week?
    Jawaban: Seven
5. Today is Tuesday. Three days later is ....
    Jawaban: Friday
6. Today is Sunday. What day will be tomorrow?
    Jawaban: Monday
7. Today is Friday. The day after tomorrow will be ...
     Jawaban: Sunday
10. How many months in a year?
      Jawaban: Twelve
11. What is the last month?
      Jawaban: December
12. What is the first month?
       Jawaban: January
13. What month after May?
       Jawaban: April
14. What month with the least day?
       Jawaban: February
15. What month before September?
       Jawaban: August

PROFESSIONS
1. People who helps a doctor to examine a patient is a ....
    Jawaban: Nurse
2. ...... teach the students at school.
    Jawaban: teacher
3. You must go to ..... to check your teeth.
     Jawaban: Dentist
4. ..... flies the plane.
    Jawaban: Pilot
5. ..... makes a hirt for you.
    Jawaban: Tailor
6. Someone who delivers the letters is called ....
    Jawaban: Postman
7. Someone who works in a library is called ....
    Jawaban: Librarian
8. Someone who works in a hospital and examine the patient is called ...
    Jawaban: doctor
9. Someone who leads the school is called ....
    Jawaban: Headmaster/Headmistress
10. Someone who makes wooden chairs and table is called ....
      Jawaban: Carpenter

PUBLIC PLACES
1. Where do students buy foods and drink in school?
     Jawaban: Canteen
2. Where do students usually borrow some books in school?
     Jawaban: Library
3. Where do students conduct experiment in school?
     Jawaban: Laboratory
4. We can see many animals in the ....
    Jawaban : Zoo
5. If you want go to somewhere by plane, you must to to ....
    Jawaban: Airport
6. The doctor and nurse work in the ....
     Jawaban: Hospital
7. Borobudur in Magelang is the name of ....
    Jawaban: Temple
8. You must go to .... to save your money.
    Jawaban: Bank
9. People must go to ..... to catch the bus.
    Jawaban: Bus station
10. Where do people go if they want to send letter?
       Jawaban: Post office

SPELLING
1. How do you spell this word: STUDENT
    Jawaban: es-ti-yu-di-i-en-ti
2. How do you spell this word: TEACHER
    Jawaban: ti-i-ei-si-eich-i-ar
3. How do you spell this word: SCHOOL
    Jawaban: es-si-eich-ou-ou-el
4. How do you spell this word: LIBRARY
    Jawaban: el-ai-bi-ar-ei-ar-wai
5. How do you spell this word: OFFICE
    Jawaban: ou-ef-ef-ai-si-i
6. How do you spell this word: COMPUTER
    Jawaban: si-ou-em-pi-yu-ti-i-ar
7. How do you spell this word: WINDOW
    Jawaban: dabelyu-ai-en-di-ou-dabelyu
8. How do you spell this word: CUPBOARD
    Jawaban: si-yu-pi-bi-ou-ei-ar-di
9. How do you spell this word: MARKET
    Jawaban: em-ei-ar-kei-i-ti
10. How do you spell this word: MOTHER
      Jawaban: em-ou-ti-eich-i-ar

ANTONYM
1. What is the opposite of BIG?
     Jawaban: LITTLE
2. What is the opposite of LONG?
     Jawaban: SHORT
3. What is the opposite of CHEAP?
     Jawaban: EXPENSIVE
4. What is the opposite of WEAK?
     Jawaban: STRONG
5. What is the opposite of YOUNG?
     Jawaban: OLD
6. What is the opposite of OPEN?
     Jawaban: CLOSE
7. What is the opposite of CLEAN?
     Jawaban: DIRTY
8. What is the opposite of DILLIGENT?
     Jawaban: LAZY
9. What is the opposite of EAZY?
     Jawaban: DIFFICULT
10. What is rhe opposite of EMPTY?
       Jawaban: FULL
11. What is the opposite of HAPPY?
       Jawaban: SAD
12. What is the opposite of LAST?
       Jawaban: FIRST
13. What is the opposite of NEAR?
       Jawaban: FAR
14. What is the opposite of RICH?
       Jawaban: POOR
15. What is the opposite of QUICK?
       Jawaban: SLOW

SIMPLE PAST TENSE
1. What is the past form of the verb WRITE?
     Jawaban: WROTE
2. What is the past form of the verb BUY?
     Jawaban: BOUGHT
3. What is the past form of the verb TAKE?
     Jawaban: TOOK
4. What is the past form of the verb DO?
     Jawaban: DID
5. What is the past form of the verb FORGET?
     Jawaban: FORGOT
6. What is the past form of the verb SEE?
     Jawaban: SAW
7. What is the past form of the verb GIVE?
     Jawaban: GAVE
8. What is the past form of the verb SPEAK?
     Jawaban: SPOKE
9. What is the past form of the verb GO?
     Jawaban: WENT
10. What is the past form of the verb UNDERSTAND?
       Jawaban: UNDERSTOOD

MAKE AN APPROPRIATE QUESTION
1. What is the appropriate question for the following response!
     My name is YULI
     Jawaban: What is your name?
2. What is the appropriate question for the following response!
     My full name is YULI ISKANDAR
     Jawaban: What is your full name?
3. What is the appropriate question for the following response!
     I am 17 years old
     Jawaban: How old are you?
4. What is the appropriate question for the following response!
     I live in Sukabumi
     Jawaban: Where do you live?
5. What is the appropriate question for the following response!
     My hobby is reading
     Jawaban: What is your hobby?
6. What is the appropriate question for the following response!
     My mother is a teacher?
     Jawaban: What is your mother?
7. What is the appropriate question for the following response!
     My favorite color is blue
     Jawaban: What is your favorite color?
8. What is the appropriate question for the following response!
     I am 165 cm
     Jawaban: How tall are you?
9. What is the appropriate question for the following response!
     I have one brother and one sister
     Jawaban: How many brothers and sisters do you have?
10. What is the appropriate question for the following response!
       My favorite food is fried chicken
       Jawaban: What is your favorite food?

FAMILY
1. What do you call to your mother's mother?
    Jawaban: Grandmother
2. What do you call to your mother's father?
    Jawaban: Grandfather
3. What do you call to your mother's younger sister?
    Jawaban: Aunt
4. What do you call to your mother's younger brother?
    Jawaban: Uncle
5. What do you call to your mother's son?
    Jawaban: Brother
6. What do you call to your mother's daughter?
    Jawaban: Sister
7. What do you call to your uncle's children?
    Jawaban: Cousins
8. What do you call to your sister's son?
     Jawaban: Nephew
9. What do you call to your sister's daughter?
     Jawaban: Niece
10. What do you call to your mother's husband?
       Jawaban: Father

 CHANGE INTO PRESENT CONTINUOUS TENSE!
1. Rina reads a book.
    Jawaban: Rina is reading a book
2. They do their homework.
    Jawaban: They are doing their homework.
3. My mother cooks in the kitchen.
    Jawaban: My mother is cooking in the kitchen.
4. We sing Sundanese songs.
    Jawaban: We are singing Sundanese songs.
5. She wears uniform.
    Jawaban: She is wearing uniform.
6. He drinks a cup of coffee.
    Jawaban: He is drinking a cup of coffee.
7. They eat in the canteen.
    Jawaban: They are eating in the canteen.
8. She plays badminton.
    Jawaban: She is playing badminton.
9. They buy a ball.
    Jawaban: They are buying a ball.
10. Nanda writes a letter.
      Jawaban: Nanda is writing a letter

PERTANYAAN REBUTAN
1. Amie is 100 cm
    Rani is 120 cm
    Dina is 125 cm
    - Who is the tallest?
       Jawaban: Dina
    - Who is the shortest?
       Jawaban: Amie
2. Randi is 17 years old
    Fadli is 20 years old
    Aldi is 22 years old
    - Who is the oldest?
       Jawaban: Aldi
    - Who is the youngest?
       Jawaban: Randi
3. What is the capital of East Java?
     Jawaban: Surabaya
4. What is the capital of West Java?
     Jawaban: Bandung
5. Where do muslims go to pray?
    Jawaban: MOSQUE
6. Where do christians worship?
     Jawaban: Church
7. Twenty five plus seventy five equals...
     Jawaban: One hundred
8. Manggo, banana, orange and apple are the name of ....
    Jawaban: Fruits
9. Classroom, canteen, laboratory and library are parts of ....
    Jawaban: School
10. What do people usually do when they are hungry?
       Jawaban: Eat

Itulah Kumpulan Soal Bahasa Inggris Pada LCC (Lomba Cerdas Cermat) Tingkat SMP. Mohon maaf bila ada kesalahan dalam penulisan. Semoga bermanfaat.
   



 

Subscribe to receive free email updates: